Εντυπωσίασε η περίπτωσή του, όταν στα 24 χρόνια του αναλάμβανε στην πατρίδα του, την Αυστρία, υφυπουργός Ενσωμάτωσης, στα 27 του χρόνια υπουργός Εξωτερικών, στα 30 του αρχηγός, με πρωτοφανείς υπερεξουσίες, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.
Τώρα, λίγους μήνες αργότερα, στα 31 του, προαλείφεται, ως ο πιθανότερος νικητής των αυστριακών πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας του ως καγκελάριος και να αναδειχθεί ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.


Πρόκειται για το "παιδί θαύμα", το οποίο ακούει στο όνομα Σεμπάστιαν Κουρτς και που εύκολα συγκρίνεται με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αν και πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό μετράει στα "συν" ή στα "πλην" του, καθώς δεν είδαν να υλοποιούνται και τόσα πολλά στο Παρίσι, από τις υπέρμετρες σε αυτόν προσδοκίες τους.
Σίγουρα "σταθμός" στη ζωή του Σεμπάστιαν Κουρτς -- με προέλευση τον μικροαστικό τομέα Μάιντλιγκ της Βιέννης με πατέρα τεχνικό και μητέρα εκπαιδευτικό-- υπήρξε η 14η Μαΐου του 2017, όταν ομόφωνη ήταν η εκλογή του σε νέο αρχηγό του από τη διοικούσα επιτροπή του Λαϊκού Κόμματος, που επισφραγίστηκε, επίσης ομόφωνα, από το έκτακτο συνέδριο του την 1η Ιουλίου και που συνοδεύτηκε, έπειτα από δικές του απαιτήσεις, με την παραχώρηση στον ίδιο, διανοητών και αδιανόητων, έως και "απολυταρχικών", δικαιοδοσιών.
Προφανώς στο πλαίσιο της επικρινόμενης, από παρατηρητές, ήδη από καιρό, τακτικής του της κινδυνολογίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιούσε νωρίτερα --χωρίς βέβαια να εξηγεί το "γιατί"-- πως εάν οι προτάσεις του για "εν λευκώ" εξουσιοδοτήσεις δεν γινόταν δεκτές, τότε "η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το χάος".
Εκεί ήταν που υπαγόρευσε στο κόμμα την αλλαγή του ... χρώματός του, από το μαύρο στο τουρκουάζ και τη μετονομασία του σε "Λίστα Σεμπάστιαν Κουρτς-Το Νέο Λαϊκό Κόμμα", ουσιαστικά δηλαδή σε προσωποπαγή λίστα, με στελέχη αποκλειστικά και μόνον της δικής του επιλογής.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον κατάλογο των υπουργών του στην κυβέρνηση που πιθανότατα θα κληθεί να σχηματίσει μετά τις εκλογές και στην οποία ο ίδιος απαιτεί ήδη, να δίνει μόνος του την κατευθυντήρια γραμμή, μέσα από εντολές και διαταγές.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "newmoney.gr" (εδώ)

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com