Σημείο αναφοράς στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού Καρδίτσας αποτελεί το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στον Ε-65.
Την Τρίτη 23 Γενάρη νέα τρακτέρ κατέφθασαν στο μπλόκο, ενισχύοντας τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, το μπλόκο συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών, η οργάνωση του αγώνα και οι αγωνιστικές δράσεις στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Αποφασίστηκε:
* Να συμμετάσχει την Τετάρτη 24 Γενάρη στις 3.30 το μεσημέρι στην κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από τα Δικαστήρια Καρδίτσας, με αίτημα να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός αγροτικής - λαϊκής κατοικίας, καμία κατάσχεση, κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας.
* Να προχωρήσει σε κινητοποίηση την Παρασκευή 26 Γενάρη στο Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος στις 10 το πρωί, όπου η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνουν ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού.
* Να καλέσει τους μαζικούς φορείς του Νομού Καρδίτσας να παραβρεθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή 28 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη σύμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, καθώς και στο πλαίσιο των αιτημάτων επιβίωσης που έχει διαμορφωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα και τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους μικρομεσαίους αγρότες, αποτελεί μονόδρομο η ενίσχυση του μπλόκου στον Ε-65.
Χαιρετίζουμε τους αγρότες που συσπειρώνονται στο μπλόκο της ΕΟΑΣΚ. Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της χώρας να ενισχύσουν τα μπλόκα που στήνονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, διεκδικώντας λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει οποιαδήποτε προσπάθεια καλλιέργειας σύγχυσης, μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που στοχεύουν στην ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και τη διάσπαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος.
Από το μπλόκο στον Ε-65 και τα υπόλοιπα μπλόκα που έχουν αρχίσει να στήνονται ανά τη χώρα στη βάση των κοινών αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, αγωνιζόμαστε κατά της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και της ΚΑΠ της ΕΕ. Πολιτικές που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτέλεσμα.
Αγωνιζόμαστε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες των οικογενειών και του λαού μας. Απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να αγωνιστεί, αντίπαλος μας είναι οι πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, δεν αποκλείουμε κανέναν που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com