Τι υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος στη Διακήρυξη Αρχών

Συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξη αρχών του συνδυασμού του καθώς και το όνομα και το σήμα έδωσε χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας και νυν αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος.
Ο κ. Τσιάκος κατ’ αρχάς ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος που θα υποδεχθούμε σε λίγες ημέρες.

Επίσης διευκρίνισε ότι μαζί του στο πάνελ κάθισαν δυο συνεργάτες του από τη θητεία του στην Αντιπεριφέρεια οι κ.κ. Γ. Μάττας και Ορ. Ψαχούλας, όπως και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΝΕΣΤΩΡ κ. Η. Σχορετσιανίτης με τον οποίο και συνεργάζονται. Ο κ Τσιάκος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του ονομάζεται «Καρδίτσα ο τόπος μας» γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «εδώ γεννηθήκαμε εμείς και τα παιδιά μας, μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, συνεχίζουμε να ζούμε και να συμπάσχουμε με τα προβλήματα ή να χαιρόμαστε με τις επιτυχίες του…».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιάκος ανακοίνωσε τη διακήρυξη αρχών στην οποία υπογράμμισε:
Η απόφαση μας να συμμετάσχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι απολύτως συνειδητή. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της πολυετούς πλέον ενασχόλησης με το χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ως περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, τον οποίο και ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια, θεωρούμε ότι προσφέραμε στον τόπο μας. Και επειδή ο Περιφερειακή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συγκοινωνούντα δοχεία εκτιμώ ότι η μετάβαση σε αυτό το νέο πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη. Εξάλλου δεν πιστεύουμε στην μονιμότητα των αιρετών και στην προσκόλλησή τους σε μια καρέκλα ή σε ένα αξίωμα. Εννέα χρόνια στο αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη είναι αρκετά. Εκτιμούμε ότι αυτά τα χρόνια είχαμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στον τόπο μας. Το έργο μας το κρίνει καθημερινά ο πολίτης. Ωστόσο την μεγάλη εμπειρία που αποκομίσαμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να την μεταφέρουμε στο επίπεδο του Δήμου Καρδίτσας.
Η απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά του Δήμου ήρθε απλά και αβίαστα. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, χωρίς να «βλέπουμε» αντιπάλους, χωρίς να θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα ή ότι είμαστε το κέντρο της γης. Εξάλλου γνωρίζετε πως η καθημερινότητα μας, είναι η ίδια καθημερινότητα που βιώνετε και εσείς, στην εργασία, στην οικογένεια, στις κοινωνικές μας συναναστροφές.
Σήμερα κάνουμε το επίσημο ξεκίνημα του συνδυασμού μας παρουσιάζοντας το όνομα και τα σύμβολα που θα χρησιμοποιούμε. Σταδιακά και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές θα εξειδικεύσουμε τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Καρδίτσα. Κυρίως όμως θα παρουσιάσουμε το όραμα μας για την πόλη και το Δήμο.
Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα, κάναμε οικογένεια, μεγάλωσαν τα παιδιά μας, εδώ ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, πονάμε όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, χαιρόμαστε όταν καταγράφει επιτυχίες.

Φίλες και φίλοι
Η Τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, με τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί.
Για το λόγο αυτό κάθε φορά, χρειάζεται να αναπροσαρμόζει τους στόχους της ώστε να βρίσκεται, δίπλα στους πολίτες και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, θα δημιουργούν προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και χωροταξικής ανάπτυξης και θα στηρίζουν την απασχόληση δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο.
Η διοίκηση ενός Δήμου όπως η Καρδίτσα, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένας μεσαίου μεγέθους περιφερειακός Δήμος, απαιτεί σημαντικά προσόντα από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Αυτό το χρονικό διάστημα δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενεργοποίηση μιας ικανής και πολυπληθούς ομάδας συμπολιτών που θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο μας. Επιδιώκουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους. Μακριά από κομματικές ταμπέλες και προσδιορισμούς που δεν μας εκφράζουν. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε κομματικές αναφορές, εξάλλου αυτές είναι γνωστές. Όμως από τη στιγμή που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το Δήμο Καρδίτσας είναι δεδομένο πως θα συνεργαστούμε με ικανούς ανθρώπους ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω.

Φίλες και φίλοι
Τους προσέχεις μήνες θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καρδίτσας. Θα συζητήσουμε μαζί τους, θα επισκεφθούμε τα χωριά , τις γειτονιές της πόλης. Μετά από διαβούλευση στην οποία θα πάρουν μέρος επιστήμονες και ειδικοί σε κάθε τομέα, θα οριστικοποιήσουμε το πρόγραμμα μας. Ο μεγάλος στόχος θα είναι ο Δήμος μας, να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Έτσι θα έχουμε μέλλον και εμείς και τα παιδιά μας στο τόπο μας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι, σας χρειαζόμαστε όλες και όλους για μια Καρδίτσα που θα γνωρίσει τη δική της δημοτική αναγέννηση.
Και ο κ. Τσιάκος έκλεισε χρησιμοποιώντας δυο στίχους του Γιάννη Ρίτσου:
Γιατί όπως λέει και ο ποιητής:
Πολύ αγαπιέται αυτός ο τόπος
με υπομονή και περηφάνεια…

Αναλυτικά η διακήρυξη αρχών από τον κ. Τσιάκο στο βίντεο που ακολουθεί: κλικ εδώ

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής του ΝΕΣΤΩΡ κ. Ηλίας Σχορετσιανίτης ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις αρχές του συνδυασμού του εξήγησε πως στο πρόσωπο του κ Τσιάκου βλέπει ένα ικανό άνθρωπο με τον οποίο ο Δήμος Καρδίτσας μπορεί να περάσει στη επόμενη μέρα.

Αναλυτικά στο βίντεο η δήλωση Σχορετσιανίτη: κλικ εδώ

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ορ. Ψαχούλας ο οποίος μίλησε εν συντομία για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον κ. Τσιάκο ώστε ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να καταξιωθεί.

Αναλυτικά η δήλωση Ψαχούλα στο βίντεο που ακολουθεί: κλικ εδώ

Στο τέλος ο κ. Τσιάκος ρωτήθηκε για τα στελέχη του συνδυασμού του και υπογράμμισε ότι σταδιακά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης ρωτήθηκε για τη στήριξη που πήρε από τη Ν.Δ. Όπως υπογράμμισε η στήριξη είναι ευπρόσδεκτη καθώς είναι τιμή να σε στηρίζει ένα μεγάλο και ιστορικό κόμμα όπως η Ν.Δ. Ωστόσο διευκρίνισε πως ο συνδυασμός του θα είναι πολυκομματικός και ο ίδιος θα σκέφτεται και θα ενεργεί ως αυτοδιοικητικός που διεκδικεί να εκλεγεί Δήμαρχος Καρδίτσας και όχι ως κομματικό στέλεχος.

e-max.it: your social media marketing partner

Αφήστε το σχόλιο σας...

Palmos 104.2 fm

Η ενημερωτική ιστοσελίδα του Ράδιο Παλμός δημιουργήθηκε το 2018 και φιλοδοξεί να καλύψει κυρίως την επικαιρότητα της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Η ιστοσελίδα εκτός των άλλων αναμεταδίδει Το ράδιο Παλμός 104.2 fm το οποίο είναι από τα παλαιότερα ραδιόφωνα της Ελλάδας με έτος ίδρυσης το 1988. Σήμερα εκπέμπει με καλή μουσική κυρίως από το Ελληνικό ρεπερτόριο καθώς και καλή ξένη μουσική. Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενημέρωση η οποία αφορά σε τοπικά και εθνικά θέματα. Το ράδιο Παλμός 104.2 το ακούτε και στο διαδίκτυο από κάθε σημείο του πλανήτη.

Θα μας βρείτε

Μ. Αλεξάνδρου 24
(κτίριο Δημοτικής αγοράς Καρδίτσας)
Τηλ. 24410 77637 & 24410 70661
radiopalmos1042@gmail.com